Budapesten vendégszerepel a Bécsi Spanyol Lovasiskola

  • 2016.10.30

December első hétvégéjén -3-án és 4-én- ismét négyesfogathajtó Világkupa-verseny helyszíne lesz a budapesti Papp László Sportaréna, ahol a Budapesti Lovas Show részeként ezúttal rendhagyó és igazán különleges programmal készülnek a rendezők. Rendhagyó, mivel a korábbi évektől eltérően idén díjugratók versenye nem szerepel a programban, viszont a négyesfogathajtók látványos küzdelme mellett valódi "csemegeként" a híres Bécsi Spanyol Lovasiskola produkcióját csodálhatja majd meg a közönség.
A négyesfogathajtók versenyében Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József, a holland Koos de Ronde, a belga Edouard Simonet, és a német Rainer Duen küzd majd a Világkupa-győzelemért, valamint a pontokért.


ifj. Dobrovitz József

Bécsi Spanyol Lovasiskola - "Hat év kitartó edzésmunkájával érik el, hogy a lipiciai lovak természetes mozgásfolyamatai az iskolázás precízen végrehajtott figuráivá alakulnak át. A kapriolék, courbettek és levade-ok, és a különböző ugrásfajták kizárólag a Bécsi Spanyol Lovasiskolában előadásában csodálhatók meg. A klasszikus lovaglás magasiskolájának csínját-bínját 450 éve adják át egymásnak a lovarda szakemberei. A bemutatón szereplő lovak Stájerországból, a piberi Állami Méntelepről származnak, ott választják ki a különösen nagy ugróerővel és állóképességgel rendelkező csődöröket. 4 éves koruk után kezdődik a lovak iskolázása és kiképzése – immár Bécsben. A trenírozás legfontosabb alapelve a lovak karakterének és tehetségének tiszteletben tartása, jólétük maximális garantálása."- (forrás: Bécsi Spanyol Lovasiskola, jegyek: www.lovasshow.hu)


fotó: Jeroen Jupelet

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK