Breda-kihirdették a végleges nevezési listát

  • 2015.08.30

2015. szeptember 03-06-ig a hollandiai Bredában kerül megrendezésre a Pónifogathajtó Világbajnokság, melyre 16 nemzet 88 hajtója nevezett. Közülük világbajnoki címvédőként egyesfogat kategóriában Hölle Martin, kettesfogattal a holland Ewoud Boom, négyesfogat kategóriában pedig -immár kétszeres világbajnokként- a holland Bram Chardon áll rajthoz.
Póni egyesfogattal 15 ország 33 versenyzője küzd majd egymással, magyar színekben -Hölle Martinon kívül- Gáspár Szilvia és Szajkó Liliána indul a vb-n. Póni kettesfogat kategóriában 12 nemzet 31 hajtója áll rajthoz, közülük a magyar indulók: Kovács Zsófia, Lehőcz Dávid és Tímár Zoltán. Póni négyessel 10 ország 24 versenyzője küzd meg a világbajnoki címért, hazánkat Jámbor Vilmos, Palkovics Dávid és Rohr Máté képviseli.

A világbajnoksággal egyidőben a "nagy" négyesfogatoknak CAIO Világkupa-pontszerző versenyt rendeznek, melyre 8 ország 20 négyesfogathajtója küldte el nevezését, a listán Váczi István neve is szerepel.
A 4-es szintű holland pályaépítő, Jeroen Houterman által tervezett pálya összesen 10 maraton akadályból áll, ebből hatot a pónisok és a "nagy" lovasok is meghajtanak, a maradék négyből pedig kettőt csak a pónisok, a másik kettőt pedig csak a pontszerzőn indulók küzdik majd le. A kapukat szeptember 1-én, kedden hirdetik ki.

A teljes nevezési lista, valamint a pályarajz IDE kattintva látható.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK