Világkupa-versenysorozat 2014-2015

  • 2014.10.19

A korábbi évekkel ellentétben idén novemberben kezdődik a négyesfogathajtók számára meghirdtett Fedeles Világkupa Versenysorozat, miután a minden évben októberben kezdődő Hannoveri Világkupa-Versenyt - anyagi okok miatt, a szükséges szponzorok hiányában- idén eltörölték.
A Világkupa-pontszerző versenyeken elért eredmények alapján Dobrovitz József és Lázár Zoltán is bejutott a világ legjobb 10 négyesfogathajtója közé. Lázár Zoltán azonban - elmondása szerint- nem kíván indulni a Téli Fedeles Versenysorozatban, inkább a korábban is sikeres Budapesti Világkupa megrendezésére, valamint a jövő évi Kettesfogathajtó Világbajnokságra koncentrál. Ifj. Dobrovitz József sajnos nem jutott be a TOP 10-be, Joci szintén a kettesfogathajtó VB-re készül.
A pontszerző versenyt az amerikai Chester Weber nyerte a címvédő ausztrál Boyd Exell előtt, Chester Weber -a korábbi évekhez hasonlóan- nem indul az európai versenysorozatban. Boyd Exell évekig az Egyesült Királyságban élt, idén azonban év végéig átköltözik a dél-hollandiai Borkel en Schaftba, ahol a ház mellett egy 44 boxos istálló található 4 mosóval, ezenkívül fedeles és szabadtéri területek, valamint sok karám is tartozik a birtokhoz.

A 2014-2015-ös versenysorozat első verseny helyszíne Stuttgart, ahol a verseny november 21-én és 22-én kerül megrendezésre. A végleges indulási névsor egyelőre nem elérhető, a 2014-es szezon pontszerző versenyének eredménye IDE kattintva látható.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK