Mezőhegyes-világbajnok lovak és hajtóik avatása

  • 2015.09.27

A mai, speciálisan a Fiatal Fogatlovak Világbajnokságára tervezett kombinált maratonhajtással befejeződött a világbajnokság Mezőhegyesen, ahol legfőképpen a lovak teljesítményét értékelték. A mai versenynapon a hat éves lovak kezdték a 8 bólya-párból álló akadálypálya, és a vizes akadállyal "tarkított" két maraton akadály leküzdését, a 7 induló közül a Bazyli nevű sziléziai ló teljesítette a leggyorsabban a pályát. Hajtója a lengyel Bartlomiej Kwiatek volt csakúgy, mint a második helyen "befutó" Frezjáé, a harmadik helyet ifj. Bozsik József által hajtott Rouge szerezte meg. A díjhajtás és a mai verseny összetett eredménye alapján Bazyli és Frezja mögött a német Partitur 7 nevű ló hajtója, Claus Quast állhatott fel a dobogó harmadik fokára.


Bartlomiej Kwiatek (POL)

A hét évesek kombinált maraton versenyén összesen 10 induló volt. A közönség a nemzetközi fogathajtó versenyeken talán első alkalommal hallhatta Luxemburg himnuszát, hiszen díjhajtásban és a mai maratonon is a luxemburgi Franz Schiltz által hajtott Frodo nevű oldenburgi kanca nyert. Kombinált maratonon a KWPN fajtájú David szerezte meg a második helyet, "akit" Demkó Zsolt hajtott, így a díjhajtáson megszerzett 8. helyről fel tudtak jönni összetettben az 5. helyre. A mai versenyen a holland Arie Dibbits hajtóval a szintén KWPN Dynamo végzett a harmadik helyen, így Arie Dibbits a díjhajtás 3. helye után összetettben a dobogó második fokára állhatott fel. Az összetett verseny bronzérmese a mai napon 6. helyezett Bambucca és osztrák hajtója, Rudolf Pirhofer lett.


Franz Schiltz (LUX)

A díjkiosztón a zsűri különdíjban részesítette a kategóriánként legjobb magyar hajtókat, így az 5 éves lovak versenyében Németh Krisztián, a 6 éveseknél ifj. Bozsik József, és a 7 évesk versenyében Demkó Zsolt vehette át a legjobb magyarnak járó különdíjat.

FOTÓK

Gratulálunk a hajtóknak, az eredmények bővebben IDE kattintva láthatóak.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK