Mezőhegyes-jövőre, veled, ugyanitt

  • 2014.10.15

A 230 éves Állami Ménes történetében első alkalommal rendeztek országos fogathajtó versenyt Mezőhegyesen, amely helyszín kiválóan vizsgázott. A bemelegítő- és a díjhajtó pálya füves talaja, valamint a maraton akadályok közötti kötelező körön is a talaj minden időjárási körülmények között alkalmas a verseny lebonyolítására. Az akadálypark szintén remekül vizsgázott, bebizonyosodott, hogy mindhárom póni –és nagyló kategóriában teljesíthetőek az akadályok. A verseny végén Pap István Tibor versenyigazgató jövőbeli terveikkel kapcsolatban a következőket nyilatkozta:
Szeretnének a Fábiánsebestyéni Kettesfogathajtó VB előtt egy nemzetközi versenyt rendezni. Mezőhegyes közel van Fábiánsebestyénhez, tudnak akklimatizálódni akár a külföldiek is, és ez által a magyar hajtók a külföldi ellenfelekkel szemben fel tudnák mérni hol tartanak a felkészülésben. A Nemzetközi Lovas Szövetség felé bejelentettük, hogy 2015. július 16-19-ig szeretnénk megrendezni a háromcsillagos versenyt. A német szövetségi kapitány már jelezte, hogy a mezőhegyesi pálya, az elhelyezkedés és az időpont is tetszik nekik.
Hosszútávon terveink között szerepel nemzetközi fogathajtó versenyek évenkénti megrendezése egy állandó időpontban, azaz Mezőhegyes bekerülne a nemzetközi fogathajtás vérkeringésébe. Ezen kívül nem titkolt célunk, hogy a Magyar Hajtó Derbynek Mezőhegyes legyen az állandó otthona - tradicionális verseny tradicionális helyszínen. Úgy érzem a Magyar Derby rangja kicsit megkopott, nincs állandó helye, szeretnénk „felkarolni” és ismét visszaadni korábbi rangját.” – nyilatkozta Pap István Tibor versenyigazgató.


Pap István Tibor
(fotó:Vida-Szűcs István)

Az Országos Bajnoki Döntő megrendezését, zökkenőmentes lebonyolítását tapasztalva ehhez Mezőhegyesnek minden lehetősége adott.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK