Vecsés-eredmények

  • 2021.06.20

Egy híján 100 fogat állt rajthoz a június 03-06-ig megrendezett CAI3*-os nemzetközi fogathajtó versenyen. A négyesfogatok számára Világkupa-pontszerző versenyen 6 nemzet 26 hajtója indult -köztük a budapesti Európa-bajnokságra készülő Dobrovitz József, Lázár Zoltán, Ijsbrand Chardon és fia, Bram Chardon (NED), Michael Brauchle és Harm Mareike (GER), Jiri és Radek Nesvacil (CZE), Rákóczi Gergő és Babó Kálmán (ROU), Christian Schlögelhofer (AUT); kettesfogat kategóriában összesen 41 fogat küzdött a győzelemért - köztük a kronenbergi Kettesfogathajtó Világbajnokságra készülő többszörös világbajnok Hölle Martin, az olasz Claudio Fumagalli, a házigazda Dobrovitz József, a csapatvilágbajnok ifj. Dobrovitz József és Osztertág Kristóf.

Image

Osztertág Kristóf

Osztertág Kristóf szerezte meg az aranyérmet a 40 indulóból álló kettesfogatok összetett versenyében, Hölle Martin végzett az ezüstérmes 2. helyen, bronzérmes ifj. Dobrovitz József,  4. az akadályhajtást nyerő Szabó Roland, 5. ifj. Fekete György, 6. Rákóczi Gergő.

Az egyesfogatok hat indulója közül mindhárom versenyszámot Kun Andrea nyerte, így övé az összetett győzelemért járó aranyérem, ezüstérmes Meskóné Orosz Mária, bronzérmes Pál István Zoltán, akadályhajtáson 3. Mráz László András. Póni kettesfogattal az észt Pille-Riin Roosileht nyerte a versenyszámokat, Gyermek kategóriában Jámbor Blanka Ágnes az összetett verseny győztese, aki az ezüstérmes Majtényi Pannával együtt alapidőn belül, hibátlanul teljesítette az akadályhajtás versenyszámot; Junior kategóriában Juhász Péter végzett az első helyen.

Négyesfogat kategóriában a holland Ijsbrand Chardon nyerte az aranyérmet az összetett versenyben, Bram Chardon szerezte meg az ezüstérmet, és Lázár Zoltán - legjobb magyarként- a bronzérmet, 4. Michael Brauchle (GER), 5. Dobrovitz József, 6. Harm Mareike (GER). Az akadályhajtás versenyszám dobogósai verőhiba nélkül, alapidőn belül teljesítették a pályát, közülük a legjobb időeredményt a cseh Radek Nesvacil érte el és nyerte meg a versenyszámot, a holland Bram Chardon végzett a második-, és Lázár Zoltán a harmadik helyen, 4. Michael Brauchle (GER), 5. Ijsbrand Chardon (NED), 6. Dobrovitz József.

Gratulálunk a győztes- és helyezett hajtóknak, az eredmények bővebben IDE kattintva láthatóak.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK