Hazai "zárt kapus" versenyek rendezési feltételei

  • 2020.05.19

A járványhelyzet enyhülésével a fogathajtó versenyek szervezői előtt is megnyílik a lehetőség "zárt kapus" versenyek megrendezésére. A Fogathajtó Szakbizottság erre a célra igyekezett a mai egészségügyi helyzetnek megfelelő szabályzatot kidolgozni, hiszen mindnyájunk érdeke egy egészségügyi szempontból biztonságos környezet kialakítása.
A Magyar Lovassport Szövetség elfogadta a szakbizottság hazai "A", "B" és "C" kategóriás versenyek rendezésére vonatkozó előírását, amely azonban tiltja a "D"  kategóriás versenyek megrendezését. E tilalom a kormány rendezvények megtartására vonatkozó engedélyezése által oldódik fel.

A Fogathajtó Szakbizottság "zárt kapus" versenyekre vonatkozó szabályzata az MLSZ „Zárt kapus lovasversenyek általános járvány- és egészségvédelmi szabályai” -val együtt érvényes.

Image

Szilvásvárad

A tervek szerint június 13-án (szombaton) Szilvásváradon, szabadtéren kerül megrendezésre a 2019-2020-as fedeles versenyszezon Döntője, melyen a (szabályzat szerint) minősülést szerzett hajtók indulhatnak.
Ezenkívül négy CAN-A kategóriás verseny szerepel a tervek között, melyek megrendezését a szakbizottság 1-1 millió forinttal támogatja:

- Mezőhegyes -2020. július 02-05.;  Kisbér-Ászár - 2020. augusztus 20-23. (nemzetközi- és nemzeti verseny); Vecsés - 2020. szeptember 03-06. (nemzetközi- és nemzeti verseny); Jászkarajenő - 2020. október 15-18. (a rendezők a változtatás jogát fenntartják)

Image

Mezőhegyes

A Fogathajtó Szakbizottság "zárt kapus" versenyszabályzata IDE kattintva olvasható.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK