Izsák -kihirdették 2019 Magyar Bajnokait

  • 2019.09.29

A hétvégén Izsákon került megrendezésre az "A" kategóriás egyes-, kettes- és négyesfogatok, valamint a "B" kategóriás kettesfogatok Országos Bajnoki Döntője. Az összesen 42 hajtó részvételével lezajlott versenyen 22 kettesfogat indult, közülük a két versenyszám után még 5. helyen álló ifj. Galbács Ferenc szerezte meg összetettben az aranyérmet. Ifj.Galbács Ferenc minimális időtúllépéssel (1,81 msp), verőhiba nélkül teljesítette az akadályhajtás versenyszámot, melynek megnyerésével a Magyar Bajnoki címet is sikerült elnyernie. Tőle mindössze két ponttal lemaradva Dani Marcell Balázs végzett az ezüstérmes 2.helyen, és Szakács Róbert a bronzérmes 3.helyen.

Image

ifj. Galbács Ferenc (korábbi fotó)

Négyesfogattal nyolcan indultak az OB Döntőn, közülük a minden versenyszámban győztes, a mai akadályhajtáson alapidőn belül hibátlan pályát hajtó  Dobrovitz József  nyerte az összetett aranyérmet, ezüstérmes a mindhárom versenyszámban 2.helyezett Móró Lajos, a bronzérmes ifj. DobrovitzJózsef, aki mindhárom versenyszámban a 3.helyen végzett.

Image

Dobrovitz József (korábbi fotó:Vida-Szűcs István)

Az egyesfogatok ötfős mezőnyében a tavalyi bajnok, Meskóné Orosz Mária megőrizte Magyar Bajnoki címét. A díjhajtást és a maratont megnyerte, akadályhajtáson 2.helyen végzett, de korábban megszerzett előnye elegendő volt az aranyéremhez. A dobogó második fokára D'Ess Gábor állhatott fel, a bronzérmes 3.helyet pedig Németh Krisztiánnak sikerült megszereznie.

Image

Meskóné Orosz Mária (korábbi fotó)

Csapatversenyben  Heves megye - ifj. Galbács Ferenc, Penzer László, Dani Marcell Balázs összeállítású - csapata győzött, megelőzve Pest megye - Szécsi Sándor, ifj.Simon József, Lovass Sándor- , és Bács-Kiskun megye II. -Nyúl Zoltán, Czakó Attila - csapatát.

"B" kategóriás kettesfogattal heten indultak a Döntőn, közülük Juhász Zoltán nyerte az aranyérmet, a korábban élen álló Horváth Árpád vihette haza az ezüstérmet, és Polgár Tibor pedig a bronzérmet. A szabadtéri versenyszezon utolsó versenyén parafogat kategóriában Vajda Pálné egyedüli indulóként teljesítette mindhárom versenyszámot.

Image

Juhász Zoltán (korábbi fotó)

Gratulálunk a győztes- és helyezett hajtóknak, az eredmények bővebben IDE kattintva láthatóak.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK