Budapest rendezi a 2021-es Négyesfogathajtó EB-t

  • 2019.06.20

A Nemzetközi Lovas Szövetség ma döntött arról, hogy  2021-ben Budapesten kerül megrendezésre a Négyesfogathajtó Európa-Bajnokság. A pályázó Szervező Bizottság elnöke a többszörös világbajnok Lázár Vilmos volt, a rendezési jog elnyeréséért a hollandiai Valkenswaarddal voltak nagy versenyben. (Valkenswaard a többszörös négyesfogathajtó világbajnok ausztrál Boyd Exell lovasbirtoka.) Gratulálunk a győzelemhez!

Az első Négyesfogathajtó EB éppen Budapesten - 50 évvel korábban - 1971-ben került megrendezésre. A Vadászati Világkiállítás társrendezvénye - 2021-ben a Lovasjátékok keretében - mind az öt szakág - díjugratás, díjlovaglás, para díjlovaglás, négyesfogathajtás, és voltizs- összevont Európa-Bajnoksága lesz, melynek helyszínéül a Kincsem Park és a Nemzeti Lovarda szolgál majd.

Image

Lázár Vilmos (fotó:MLSZ)

Lázár Vilmos, a Magyar Lovas Szövetség elnöke elmondása szerint:
„Magyarország eddig 12 fogathajtó világbajnokságot, 3 Európa-Bajnokságot, 12 Lovas Világkupát rendezett, hatalmas szakmai- és közönségsikerrel. A mostani újabb megtisztelő megbízás általános- és lovas kultúránknak, versenyrendezőink szakavatott munkájának, messze híres vendégszeretetünknek – Magyarországnak szól. A világjátékoknak – kimagasló sportértéke mellett – gazdasági, politikai, társadalmi, idegenforgalmi és sportdiplomáciai hatása is jelentős. A világhírű lovasok kíséretében gazdasági- és üzletemberek, döntéshozók látogatnak el hozzánk. Új partnerekkel, jövőt formáló kapcsolatépítés helyszíne is a budapesti Európa-Bajnokság.” (MLSZ)

Az Európa-Bajnokság megrendezésének további céljai közt szerepel, hogy a hazai fogathajtás megőrizze valamint tovább erősítse pozícióját, és ezzel egy időben a többi szakágat felzárkóztassa a világ élvonalába.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK