Zárt kapuk mögött indulhat a versenyszezon

  • 2020.05.16

A Magyar Lovassport Szövetség elnöksége májusi ülésén elemezte a Kormány Covid-19 vírussal kapcsolatos intézkedéseit, és megkezdte a zártkapus lovas versenyek rendezési feltételeinek a kidolgozását. A szakbizottságok véleményét is kikérve az a döntés született, hogy zárt kapuk mögött, május 29-től indulhat az idei évi versenyszezon. Május utolsó hétvégéjén (29-30-31-e) nyolc helyszínen rendeznek országos díjugrató versenyt, de a lovasok csak saját régióikban indulhatnak. Június elején a fogathajtók is megkezdhetik a versenyszezont.

Az átigazolási időszakot július 01-ig meghosszabbították, a korábbi sportorvosi engedélyek pedig a veszélyhelyzet megszüntetése után 30 napig érvényben maradnak.

Image

Lázár Vilmos elnök (korábbi fotó: mlsz)

A zártkapus lovasversenyek alapvető rendezésének általános járvány- és egészségvédelmi szabályai:

- Alapvető követelmény a népegészségügyi hatóság előírásainak egyértelmű megtartása: 1,5 m védőtávolság, maszk használata a verseny minden szakaszában.

- A résztvevők összlétszáma nem haladhatja meg az 500 főt. Tilos a csoportosulás. (Háromnál több személy csoportosulása nem megengedett.)

- A regisztrált személyeket karszalaggal kell ellátni.

- Az összes bejáratot biztonságosan le kell zárni. Közlekedésre csak a lószállítók kapuja és a személyi bejáró használható.

A teljes szabályzat IDE kattintva olvasható.

További információk a MLSZ hivatalos oldalán érhető(e)k el.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK