Mélykút-eredmények

  • 2019.06.10

Tikkasztó hőségben zajlott a mélykúti CAI2*-,3* és CAIO4*-os nemzetközi verseny maraton- és akadályhajtás versenyszáma a hétvégén, melyen összesen 75 fogat teljesítette mindhárom versenyszámot. A legnagyobb érdeklődés a szeptemberi drebkaui Kettesfogathajtó Világbajnokságra készülő kettesfogatok teljesítményét kísérte, ahol a 38 induló közül Kákonyi Norbert nyerte a maratont, megelőzve Hölle Martint és Rákóczi Gergőt. Akadályhajtásban alapidőn belüli hibátlan hajtással -némi meglepetésre- a két versenyszám után 31.helyen álló Kovács Szabolcs Tamás győzött, 2.helyen -szintén hibátlan hajtással- ifj.Dobrovitz József végzett, mögötte pedig a 3.helyen Hölle Martin. A világbajnoki címvédő Hölle Martin ezzel a teljesítményével az összetett egyéni- és csapatversenyben, valamint az 56.Magyar Derbyn is aranyérmes lett, gratulálunk! Az összetett versenyben ifj.Dobrovitz József szerezte meg az ezüst-, és Osztertág Kristóf pedig a bronzérmet, szintén gratulálunk! Csapatversenyben a Hölle Martin, Osztertág Kristóf, Hódi Károly összeállítású magyar csapat győzött, megelőzve Lengyelország és Ausztria csapatát.

Image

1.Magyarország csapata-Hölle Martin, Hódi Károly, Osztertág Kristóf, 2.Lengyelország, 3.Ausztria

A négyesfogatoknál Móró Lajos mindhárom versenyszámot megnyerve szerezte meg az összetett verseny és az 56. Magyar Derby győzelmet, 2-3. helyen a két fogattal induló Dobrovitz József végzett. Az egyesfogatok hat indulója közül a díjhajtást és maratont nyerő, akadályhajtáson 2.helyezett Meskóné Orosz Mária lett az összetett verseny győztese, megelőzve a maratonon 2., akadályhajtáson 3.helyezett D'Ess Gábort, és az akadályhajtást 4 verőhibával nyerő szlovák Marek Rurát.

Image

Móró Lajos

Image

Meskóné Orosz Mária

CAI2*-os kettesfogatoknál -hét indulóból- az akadályhajtást nyerő, román színekben versenyző Pál Attila győzött az összetett versenyben, Guttyán Patrik végzett a 2., és Margitai Máté a 3.helyen; a négyeseknél Vida József mindhárom versenyszámot teljesítve megelőzte Tóth Simon Sándort, aki sajnos pályát tévesztett az akadályhajtáson. Az "A" kategóriás ketteseknél a mindhárom versenyszámban első helyezett Dani Marcell Balázs lett az összetett győztes, Sipos Zoltán és Kiss Sándor előtt; "B" kategóriában a maratonon 2., díjhajtáson és akadályhajtáson 1. Polgár Tibor az összetett  győztes, 2. a maratont nyerő Józsa László Dávid, 3.Szabó Zoltán. A póni kettesfogatok 9 indulója közül Pille-Riin Roosileht (EST) végzett az élen összetettben, a maratont és az akadályhajtást is nyerő Lehőcz Dávid, és Roman Elend (AUT) előtt. Póni egyesfogattal Genzwein Marina az összetett verseny győztese, a maratont nyerő Mátyás Márton előtt.  Az akadályhajtáson első helyezett Gáspár Szilvia a díj- és az akadályhajtás versenyszámot teljesítette sikeresen. A versenyen Rohr Máté, Papp János, Juhász Bertold, Majoros Anna, Görög Gábor és Vajda Pálné ellenfél nélkül teljesítették a három versenyszámot. Gratulálunk a győztes- és helyezett hajtóknak!

EREDMÉNYEK

MARATON FOTÓK

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK