Mélykút-díjhajtás eredmények

  • 2019.06.07

A Mélykúton zajló nemzetközi fogathajtó verseny első két versenynapján összesen 84 fogat mutatta be díjhajtó programját. A legnagyobb érdeklődés természetesen a szeptemberi drebkaui Kettesfogathajtó Világbajnokságra készülő kettesfogatok versenyét övezte, ebben a kategóriában 38 fogat indult. Közülük a címvédő világbajnok Hölle Martin a világon egyedülálló eredménnyel, 31,86 ponttal nyerte a versenyszámot, 42,25 ponttal Osztertág Kristóf végzett a második helyen, és 46,51 ponttal Hódi Károly fejezte be 3.helyen a versenyt. A négyesfogatok hat indulója közül Móró Lajos 45,11 ponttal győzött, a 2-3. helyezettnek járó díjat  Dobrovitz József vehette át. Egyesfogattal szintén hatan indultak, a győzelmet 52,09 ponttal Meskóné Orosz Máriának sikerült megszereznie, megelőzve a szlovák Marek Rurat, és D'Ess Gábort.

Image

Hölle Martin

A CAI2*-os kettesfogatok díjhajtás versenyét Margitai Máté nyerte (50,51 pont), Guttyán Patrik, és a román színekben versenyző Pál Attila előtt. A négyesfogatok kétfős mezőnyében Tóth Simon Sándor megelőzte Vida Józsefet, CAN-A négyesfogattal Papp János 59,17 pontos díjhajtást mutatott be a nemzetközi zsűri értékelése szerint. CAN-A kettesfogattal 52,97 ponttal Dani Marcell Balázs győzött Sipos Zoltán, Küri Albert és Kiss Sándor előtt, míg a "B" kategóriás kettesfogatok három fős mezőnyében Polgár Tibor végzett az élen, megelőzve Józsa László Dávidot és Szabó Zoltánt.

A pónifogatok versenyében egyesfogattal Genzwein Marina győzött Gáspár Szilvia és Mátyás Márton előtt, kettesfogattal - 9 indulóból - az észt Pille Riin-Roosileht 48,25 ponttal szerezte meg a győzelmet az osztrák Roman Elend  és Balla Evelin előtt. Póni négyesfogattal Rohr Máté 59,77 ponttal zárta a versenyszámot. Rajtuk kívül Juhász Bertold, Majoros Anna, Görög Gábor és Vajda Pálné kategóriájukban egyedüli indulóként teljesítették a versenyszámot.

Gratulálunk a győztes- és helyezett hajtóknak, az eredmények, valamint a szombati maraton startlistája IDE kattintva olvasható.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK