Mélykút-a vb-n való indulás a tét

  • 2019.05.30

Közel 100 fogat nevezett a Mélykúton június 06-09-ig megrendezésre kerülő CAIO4*-CAI3*-os nemzetközi versenyre, mely a 26.Magyar Derby is egyben. A verseny "vízválasztónak" ígérkezik a szeptemberi drebkaui Kettesfogathajtó Világbajnokságra készülő hajtóink számára, hiszen itt már körvonalazódni fog kik az esélyesek a vb-n való indulásra egyéniben és/vagy csapatban. Összesen 9 nemzet (Magyarország, Ausztria, Horvátország, Lengyelország, Románia, Szlovákia, Szlovénia, Chile és Észtország) 80 hajtója versenyez póni-, valamint "nagyló" egyes-, kettes- és négyesfogat kategóriában a III.nemzetközi versenyen, illetve CAN kategóriában még 13 hajtó jelezte még részvételi szándékát.

A "sorsdöntő"-nek ígérkező versenyen a világbajnokság biztos indulója, a világbajnoki címvédő Hölle Martin is rajthoz áll. A szövetségi kapitány, Szilágyi Zsolt korábbi nyilatkozata szerint a mélykúti verseny előtt hat válogatott kerettag -Hölle Martin, Hódi Károly, Kákonyi Norbert, Osztertág Kristóf, Penzer László és Szabó Roland- az újhartyáni Gyémánt Lovasparkban edzőtáborozik, ahol díjhajtásban az olasz Claudio Fumagalli és a holland Mieke van Tergouw, akadályhajtásban pedig Fintha Gábor és Ladányi Béla segíti a felkészülésüket.

Image

STARTLISTÁK, EREDMÉNYEK

Az eddigi ponttáblázat IDE kattintva olvasható.

Tervezett program:

- június 06-07. csütörtök-péntek, 09.00h -díjhajtás
- június 08. szombat, 09.00h -maraton
- június 09. vasárnap, 09.00h -akadályhajtás

(A korábbi programtól eltérően Demjén Ferenc betegsége miatt a Kelemen Kabátban nevű együttes ad koncertet szombat este.)

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK