Hölle Martin és a csapat is világbajnok

  • 2019.09.16

Óriási izgalmakkal fejeződött be a Drebkauban megrendezett Kettesfogathajtó Világbajnokság, ahol az egyéni összetett versenyben Hölle Martin és a magyar csapat is aranyérmet szerzett, gratulálunk! Hölle Martin megvédte világbajnoki címét, a magyar csapat - ezúttal Hölle Martin, ifj. Dobrovitz József és Osztertág Kristóf összeállításban - egymás után immár negyedik alkalommal szerezte meg a csapat aranyérmet kettesfogat kategóriában!

Image

1.Magyarország, 2.Hollandia, 3.Németország (fotó:Horvárh Krisztina/hoefnet.nl)

A magyar csapat a maraton megnyerésével megőrizte összetettben korábbi első helyét, akadályhajtásban  Osztertág Kristóf két verőhibával és 6,31 msp időtúllépéssel-, ifj. Dobrovitz József egy verőhibával és 0,35 msp-es időtúllépéssel fejezte be a versenyt.   Az egyéni összetettben 2.helyen álló Sandro Koalick alapidőn belül hibátlan hajtással"száguldott" végig a pályán, ezzel óriási terhet rakva Hölle Martin vállára. Az utolsóként induló Hölle 15,17 pont előnnyel hajtott be a pályára, végül 14,49 hibaponttal - 4 labdaleütés és 2,49 msp - fejezte be az akadályhajtást, ami elegendő volt a világbajnoki aranyérem megszerzéséhez. Az összetett egyéni verseny ezüstérmét a házigazda Sandro Koalick nyerte, a bronzérmet pedig a maratonon 3.helyezett holland Stan van Eijk vihette haza. ifj.Dobrovitz József a német Sebastian Warneck mögött az 5.helyen végzett, Osztertág Kristóf a 25.helyen zárta a vb-t. Csapatversenyben Hollandia szerezte meg az ezüstérmet, megelőzve Németország csapatát.

A magyar indulók közül összetettben dr. Toth Andrea a 45.helyen végzett, Hódi Károly az 52., Szabó Roland a 64.helyen zárta a világbajnokságot.

Az eredmények bővebben IDE kattintva láthatóak.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK