Lipica-Póni VB után Kettesfogathajtó Világbajnokság

  • 2017.02.27

Az idei év egyik legnagyobb lovas világversenye, a Kettesfogathajtó Világbajnokság szeptember 20-24-ig a szlovéniai Lipicán kerül megrendezésre, ahol több, mint 20 nemzet 65 hajtója, és mintegy 200 ló küzd majd négy napon keresztül a világbajnoki cím elnyeréséért. A verseny helyszíne a lipicai Stud Farm, ahol 2011-ben már nagy sikerrel rendeztek Pónifogathajtó Világbajnokságot.
A tervezett program:
- szeptember 18. hétfő -fogatok érkezése
- szeptember 20. szerda - állatorvosi kontroll, 16h-tól Nyitóünnepség- nemzetek gyalogos felvonulása, majd 20h-tól Nemzetek Éjszakája
- szeptember 21-22. csütörtök és péntek -díjhajtás versenyszám, majd 20h-kor díjátadás (gyalogosan)
-
szeptember 23. szombat- maraton versenyszám, majd 20h-kor díjátadás (gyalogosan)
- szeptember 24. vasárnap -akadályhajtás, majd 16h-tól díjátadás, és Záróünnepség

A maraton versenyszámban teljesítendő nyolc maraton akadály nemrég megújult, többek között látványos vizesárok várja a versenyzőket, és a nézőket egyaránt. A világbajnokság pályaépítője Fintha Gábor, akit "O" kategóriás pályépítőként már több világbajnokságon felkértek erre a munkára. Az Alapzsűri elnöke az angol Andrew Counsell, a Technikai Kiküldött pedig honfitársa, Philip Bateman.
A házigazda Stud Farm négy hajtója - Miha Tavčar, Mitja Mahorčič, Klemen Turk és Marko Memon- szlovén lipicai lovakkal készül(nek) a világbajnokságra.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK