Világkupa-verseny és világhírű lóidomítók Budapesten

  • 2018.11.21

2018. december 01-02-ig a négyesfogatok Fedeles Világkupa-versenysorozatának újabb fordulója kerül megrendezésre Budapesten.
A szabadtéri verseny eredmények alapján a TOP 10-be bejutott négyesfogathajtók közül a magyar színeket képviselő Dobrovitz József is rajthoz áll, ellenfelei a holland Ijsbrand Chardon, Bram Chardon, a svájci Jérôme Voutaz, a belga Glenn Geerts, és a szabadkártyával induló ifj. Dobrovitz József lesznek. (A névsorból az is kiderül, hogy különleges, apa-fiú küzdelemnek is szemtanúja lehet majd a közönség.)

Image

Dobrovitz József (korábbi fotó)

A négyesfogatok Világkupa-versenyeit 2001 óta rendezik meg, ehhez Budapest 2007-ben -egy ún. próba versennyel- csatlakozott, 2008 óta pedig minden évben a versenysorozat szerves része lett.

„A Lovas Világkupa nem csupán egy a nemzetközi lovas versenyeink közül, sokkal több annál! A tények sora bizonyítja, hogy a 2007. évi első rendezvényünk gyújtópontja volt a hazai lovaséletünk azóta folyó előremutató eseményeinek. Az európai rangú rendezvényünk lendületet adott a lovaséletünk fejlődésének - új ötleteket, módszereket, kreativitást, közös gondolkodást hozott felszínre. Felhívta a figyelmet arra, hogy a színvonalas lovassport, a lovaságazat támogatásra érdemes erő- forrás. Új stratégiai gondolkodást, új szemléletet indított el – a minőség, a nemzetközi színvonal igényével.” – nyilatkozta Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke.

A Bemelegítő verseny december 1-én, szombaton 21 órakor kezdődik, a Világkupa-pontszerző verseny pedig december 2-án, vasárnap 19 órakor kerül megrendezésre. Mindkét napon a világ három leghíresebb lóidomítója szerepel majd egy előadásban: Monty Roberts - az igazi Suttogó, Lorenzo - a repülő francia, valamint Pignon - a kiscsikók szelídítője mutatják be lóidomítási technikáikat. (bővebb információ ITT olvasható)

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK