Mezőhegyes- sikerek, drámák az év első nagy hazai versenyén

  • 2020.07.05

Izgalmas, drámáktól sem mentes versenyt láthattak mindazok, akik ellátogattak hétvégén a Mezőhegyesen megrendezett országos szabadtéri fogathajtó versenyre. Közel 60 fogat állt rajthoz az év első három versenyszámos viadalán. A kényszerpihenő meglátszott a díjhajtás versenyszám eredményén, mindössze három hajtó mutatott be 50 pont alatti díjhajtást -a közel három év után négyesfogattal visszatérő, és a díjhajtást nyerő Lázár Zoltán (45,89), a 2.helyezett Dobrovitz József (48,78), és kettesfogattal győztes Rákóczi Gergő (48,89). A világbajnokságra készülő egyesfogatok 11 fős mezőnyében Meskóné Orosz Mária 55,77 ponttal nyerte a versenyszámot.

Image

Lázár Zoltán

Rekkenő hőségben zajlott a szombati maraton, melyen sajnos drámai fordulatok is történtek: kettesfogattal ifj. Veszelszki Gábor, négyesfogattal Lázár Zoltán borulás miatt a verseny feladására kényszerült, a díjhajtást nyerő Rákóczi Gergő segédhajtója pedig leesett, így elúsztak a hajtó korábbi éremesélyei. Az egyesfogatok versenyében Lantos Gábor végzett az 1-2.helyen, a kettesfogatoknál ifj. Fekete György volt a leggyorsabb Szabó Roland és Dani Marcell Balázs előtt. (Szabó Rolandot segédhajtója húzta vissza a bakra az ötös akadályban) A négyesfogatoknál Radek Nesvacil győzött Dobrovitz József és Papp János előtt.

A kettesfogatok akadályhajtás versenyében hét hajtó is alapidőn belüli hibátlan pályát hajtott, közülük Kovács Szabolcs Tamás volt a leggyorsabb, 7 msp-cel előzte meg a 2. helyezett Kiss Róbertet, és 9 msp-cel a 3. helyezett Gubacsi Gergőt. Az összetett versenyt a szintén hibátlan Dani Marcell Balázs nyerte, ezüstérmes ifj. Fekete György ( hibátlan hajtás, 5.hely), bronzérmes dr. Toth Andrea (akadályhajtás 4.hely). A négyesfogatoknál az 1-2. helyezett id. Galbács Ferenc és ifj. Dobrovitz József hajtott alapidőn belüli hibátlan pályát. Az összetett versenyben a maraton nyerő cseh Radek Nesvacil végzett az élen, az ezüstérmet Dobrovitz József, a bronzérmet id. Galbács Ferenc vihette haza. Egyesfogattal senki nem hajtott alapidőn belüli hibátlan pályát, a versenyszámot Kun Andrea nyerte Meskóné Orosz Mária és Németh Krisztián előtt. Az összetett versenyben győztes Meskóné Orosz Mária, ezüstérmes Demkó Zsolt, bronzérmes Pál István Zoltán.

Póni egyesfogattal Jámbor Blanka teljesítette mindhárom versenyszámot, rajta kívül Juhász Bertold, négyesfogattal Juhász Péter, parafogattal Vajda Pálné versenyzett.

Gratulálunk a győztes- és helyezett hajtóknak, az eredmények bővebben IDE kattintva láthatóak.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK