Kettesfogathajtó válogatott edzőtábor-Hódi Károly nélkül

  • 2015.02.04

Kijelölték azt a 13 kettesfogathajtót, akik meghívást kaptak az áprilisi edzőtáborba, a bő válogatott keret tagjai:
ifj. Dobrovitz József, Gergely János, Kákonyi Norbert, Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Margitai Sándor, ifj. Nagy Tibor, Nyúl Zoltán, Osztertág Kristóf, Osztertág Márk, ifj. Sági József, ifj. Simon József és Szilágyi Zsolt.

A névsorból hiányzik Hódi Károly egyéni -és kétszeres csapatvilágbajnoki ezüstérmes, valamint egyéni világbajnoki bronzérmes kettesfogathajtó neve. Ennek okáról kérdeztem a hajtót.
- Nem ismerem pontosan a szövetségi kapitány, Tóth Tamás válogatási elvét - kezdte Hódi Károly -, mivel korábban jelezte, hogy néhány javaslatot benyújtott a Fogathajtó Szakbizottságnak -többek között - az új válogatási elvekről. Az elmúlt évi teljesítményeket vette alapul, pontrendszerre hivatkozott, én az elmúlt évi versenyeken csak a Magyar Bajnokság döntőjén, Mezőhegyesen indultam kettesfogattal. Az ottani eredményem alapján -elvileg- bekerülhettem volna ebbe a 13-as keretbe, de mivel ő az egész éves teljesítményt nézte, így valóban nem lehettem kijelölt kerettag, hiszen egyesfogatot hajtottam. Számomra ez a kijelölés "csak" egy figyelmeztető jel, a vágyam nem a tizenháromba kerülés. Ezért már most megkezdtem a felkészülést, mindent beleadva nagyon készülök a versenyekre és várom azt a megmérettetést, ahol a végső sorrend kialakul majd a szövetségi kapitánynál.
- Ön arról híres, hogy világbajnokságokon akar indulni. Számomra korábbi sikerei miatt volt elsőre furcsa, hogy nem olvastam a nevét a meghívottak listáján.
- Maga most a 10 évvel ezelőtti teljesítményeimről beszél, ezek az érmek kissé már a múltté, kezdenek "lerozsdásodni, lepókhálósodni" és feledésbe merülni. Ami nem is csoda, hiszen a magyar kettesfogathajtó sportág azóta is rendszeresen hozza a sikereket, és minden vágyam, hogy -talán utoljára- ismét valamilyen módon részesülhessek ezekből a sikerekből. Emiatt számomra a 13-ba való bekerülés nem elegendő. Úgy gondolom, hogy a jelenlegi lóállományom, a tapasztalataim talán megengedik, hogy reális álmokat dédelgessek.
- Lóállományt emlegetett. Korábbi, tapasztalt fogatával készül a versenyekre?
- Részben. Meglévő lovaim is egyre jobban kezdenek "muzsikálni", másrészről pedig két ló is kipróbálás alatt van nálam. Lehet, hogy a meglévő lóállományomat velük kibővítem - vagy nem-, szeretnék egy nagyon sikeres és tehetséges lóállománnyal odaállni a versenyekre. Annál is inkább, mivel eddig - ilyen vagy olyan okokból kifolyólag - még sosem sikerült hazai rendezésű kettesfogathajtó világbajnokságon indulnom. Ezt az "adósságot" szeretném önmagam, a rajongóim és a szponzoraim felé törleszteni -fejezte be a beszélgetést Hódi Károly.


Hódi Károly

M.E. Minden jog fenntartva.

A Fogathírekről

100

MAI LÁTOGATÁSOK

400

LÁTOGATÁSOK A HÓNAPBAN

312

ÖSSZES LÁTOGATÁS

480

HÍREK

VIDEÓK